Társasház-felújítási pályázat

Társasház-felújítási pályázat

Sikeres társasház felújítást szeretnél lebonyolítani az energiahatékonyság jegyében, de nincs meg a lakók közötti konszenzus vagy az anyagi háttér hiánya közbeszól? Esetleg már a munkálatok kellős közepén tartotok, folyamatosan áramlik ki a pénz, mégsem azt kapjátok, amit szeretnétek és nem találjátok a kiutat?


Ne a társasház-felújítási pályázat legyen az origó


Egy sikeres társasház-felújítási pályázat valóban előnyös lehet, de nem az egyetlen lehetőség, és csak ritkán jelent valódi megoldást a társasházak számára, különösen a nagy értékű beruházások esetén.


A tulajdonosok számára azonban nem mindegy, hogy a brutálisan dráguló építőanyag- és vállalkozói díjak, illetve az előtakarékosságot terhelő negatív hozam mellett milyen gyorsan és eredményesen sikerül felújítani, illetve energiahatékonnyá tenni a korszerűtlen és energiapazarló épületet, illetve lakásokat.


Ennek ellenére bizonyára te is többször tapasztaltad már, hogy a tulajdonosok egy része elzárkózik a nagy értékű hitelfelvételtől és kizárólag a pályázatokban látják a kiutat. Tehát hiába az általad befektetett tengernyi munka és utánajárás, kutakodás pályázati lehetőségek után, a számtalan telefonhívás, tárgyalás, ígéret, ajánlatkérés és a többszörösen megismételt, eredménytelen közgyűlés, a nagyszabású tervek gyakran csupán tervek maradnak.


Homlokzat szigetelést terveztek?


Tudtad, hogy 2017 óta minden évben 30%-al drágult a hőszigetelés?


2021. januártól április közepéig, mindössze 3 és fél hónap alatt (és még bőven a szezonkezdet előtt!) már 50-80%-os áremelésről beszélünk, és még nincs vége az évnek!


Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon megéri-e 27-50%-os támogatásban reménykedve, nem létező pályzatokra várni, miközben 2010 óta nincsen pályázati támogatás.


Már csak azért is, mert amíg 140-170%-al drágul a hőszigetelés, nem tudsz pozitív hozammal önerőt gyűjteni a korszerűsítéshez. Egyrészt a magasabb költségek miatt, másrészt pedig, mert a korábbi lehetőségekkel ellentétben, már nem köthető le újra a lejárt lakástakarék, tehát fel kell használni.


Gondold át jól, megéri a pályázatokra várva elszalasztani a más módon elérhető energiamegtakarítási beruházást?


Minimális veszteség, maximális hozam


Kíváncsi vagy arra, hogy létezik-e számodra okos és reális megoldás, ha minimális veszteség mellett a maximális hozamot szeretnéd elérni?

Vedd kezedbe az irányítást és mutass a társasház tulajdonosok számára optimális megoldást, hogy:

 • tisztán kirajzolódjon a pontos cél és az odavezető út
 • egységes közgyűlési döntés szülessen, fennakadásmentesen
 • a szükséges anyagi forrás biztosított legyen (társasház-felújítási pályázat, hitelfelvétel)
 • teljeskörű műszaki és pénzügyi tervezés mentén, minőségi munkát végző, versenyeztetett kivitelezőkkel, végre sikeres, 100%-ban  átlátható és nyomon követhető, magas műszaki tartalmú projekt valósuljon meg, előre tervezhető és tartható határidővel

Több mint 1.000, döntésre vitt épületfelújítási tervvel a hátunk mögött, olyan ütős, egymásra épülő szolgáltatás csomagot állítottunk össze, amivel a most még elérhetetlennek látszó, nagyszabású tervek és a menthetetlennek tűnő projektek is gördülékenyen megvalósíthatóvá válnak.

Mit nyerhetsz a szolgáltatásainkkal?


Egy helyen megkapsz mindent, ami a sikeres társasház felújításhoz szükséges:

 • helyszíni felmérés
 • műszaki tartalom meghatározása
 • épületdiagnosztika, felújítási sorrend, kezelési terv meghatározása
 • közgyűlési anyagok elkészítése (meghívó, napirend)
 • finanszírozás megtervezése (pályázat, hitel)
 • vállalkozói ajánlatok versenyeztetésének levezénylése - építőipari fennakadások áthidalása
 • szerződéskötések levezénylése
 • társasház pályázat elkészítése, benyújtása
 • teljes körű projektmenedzsment és lebonyolítás
 • műszaki ellenőrzés
 • műszaki átadás-átvétel
 • garanciális felügyelet
 • monitoring

Független szakértelem - Minden esetben az optimális technológiákat, anyagokat, pénzügyi tartalmat és projektet tervezzük és valósítjuk meg egyénre, azaz az adott társasház lehetőségeire és igényeire szabottan.


Tehát a Projectdoctortól szakszerű, átlátható, ügyfélközpontú megoldásokat kapsz, valódi eredményekkel.


A teljes folyamat alatt nyugodtan végezheted a munkád, nem fog folyton csörögni a telefonod, mert a tulajdonosokkal való kapcsolattartás és konfliktuskezelés terheit is levesszük a válladról.


Az ajánlatunk Neked


Négy szolgáltatás csomagot kapsz tőlünk, amelyekben átlátható struktúrában, egymásra épülő feladatokat találsz - azaz egy tökéletesre hangolt rendszert.

Digitális Feltáró Mérnöki Konzultáció

Egy induló, problémafelvető, személyes érintés nélküli, videós konzultáció, melynek célja, hogy a tulajdonosok megismerkedhessenek a leendő projekttel a szakértő szemével és ennek függvényében hozzák meg döntésüket a folytatásról. 

Szakértői Konzultáció

Személyes találkozó keretében az épület állapotának, a társasház vagy szövetkezet gazdálkodásának, pénzügyi helyzetének, megtakarításainak, eddigi működési koncepciójának, fizikai működésének, tulajdonosi összetételének áttekintése és a pénzügyi alkalmasság felmérése.

 • alkalmassági vizsgálat termékleírásokra, hitelfelvételre, jogszabályi megfelelőségre, pályázati szempontokra
 • épületdiagnosztika, felújítási sorrend, kezelési terv meghatározása
 • Felújítási forgatókönyv (stratégia) elkészítése
 • vagy Kezelési terv elkészítése

Döntés Előkészítő Anyag (DEK)

A döntés előkészítés magába foglal minden olyan részfeladatot, ami a közgyűlési döntéshez szükséges. 

 1. Meghatározzuk pontosan milyen építészeti / gépészeti / szerződéses beavatkozásra van szükség, milyen anyagok, technológiák és megoldások felhasználásával, és mi indokolja azt.
 2. Meghatározzuk milyen energetikai és pénzügyi eredményt, illetve megtakarítást várhatunk el tőle.
 3. Versenyeztetett vállalkozói ajánlattal támasztjuk alá ennek a költségeit.
 4. Meghatározzuk a szükséges szakértői (de nem építési) feladatokat és díjazásunkat.
 5. Meghatározzuk az összes és a lakásonkénti költségeket. 
 6. Banki ajánlattal támasztjuk alá a szükséges hitelfelvétel havi törlesztési összegét, a hitel fajtáját és futamidejét.
 7. Megadjuk a felújítási döntéshez szükséges közgyűlési határozat tervezetét (és a lakásonkénti hozzájárulás összegét).
 8. A döntéshozó Közgyűlésen személyesen részt veszünk, és ismertetjük a Döntést Előkészítő Anyagot.

Teljes Körű Lebonyolítás (TKL)

A Teljes Körű Lebonyolítás magában foglalja a projektmenedzsment, hitelügyintézés, szerződéskötések, tervezés, engedélyek, beruházás-lebonyolítás és a műszaki ellenőrzés feladatait és költségeit. 


Ennek során minden feladatot elvégzünk, de a társasház, illetve szövetkezet helyett nem fogunk döntéseket hozni, sem szerződést aláírni vagy kifizetést teljesíteni és építési munkát sem végezünk mert azt a versenyeztetési eljárás során a tulajdonosok által kiválasztott építési vállalkozók végzik el.

A homokra nem építünk várat, ne is várd el tőlünk

Az ajánlatunk azoknak a budapesti, illetve Pest megyei, 40 lakásosnál nagyobb, energiahatékony társasház-felújítási beruházást tervező, önerővel rendelkező, a tulajdonosok szándékait ismerő, elfoglalt tömbházi képviselőknek szól.


A kivitelezés megbízható, versenyeztetett szakemberek bevonásával történik, akiket a tulajdonosi döntés értelmében és a közgyűlési határozatban meghatározott feltételek alapján bízunk meg. Ezért konkrét kivitelezői árajánlatot ne kérj tőlünk!


Tehát, nem mi vagyunk a megoldás számodra:

 • ha az alacsony ár fontosabb a minőségnél és a sikeres megvalósításnál
 • ha sikerdíjas megállapodást keresel
 • ha a társasház nem rendelkezik megtakarítással, a lakók elzárkóznak a hiteltől és kizárólag pályázattal akarnak előrébb jutni a projekttel kapcsolatban
 • csak egy ingyenes kivitelezői ajánlatot keresel
 • egy-egy részfeladatban van szükséged segítségre - teljes rendszerben gondolkodunk és tevékenykedünk
 • a maszatolás fontosabb a számodra a tisztánlátásnál, a pontosságnál és az eredményeknél

Rajtad múlik, hogy sikeres lesz-e az idei társasház felújítás

A Projectdoctortól innovatív megoldásokat, technológiákat és rendszereket kapsz referenciákkal, nagy összegű szakmai felelősségbiztosítással és garanciával


Érdekel?


Kérj ajánlatot Magyarország első és egyetlen, speciálisan társasházak felújítására szakosodott beruházás-lebonyolító mérnökirodájától most!

Legfrissebb Blogbejegyzéseink

Társasház-felújítás pályázattal vagy anélkül?
3 pontban megmutatom, mikor kifizetődő és mikor nem Mi a sikeres társasház-felújítás alapja? Egy jó forgatókönyv-koncepció és szakszerű műszaki-, anyagi-,[...]
Mire figyelj közös képviselőként a társasházi hőszigetelés beruházás előtt?
Az energiahatékony társasházi hőszigetelés az egyik legnagyobb kaliberű és legköltségesebb beruházás egy társasház életében. Ha közös képviselőként vagy társasházkezelőként szeretnéd[...]
5 ok, amire az energiahatékony társasház hőszigetelés a megoldás
Amikor a társasházban élők többsége azt hallja, hogy társasház energiahatékony hőszigetelése, valami elképesztően drága és megfoghatatlan beruházásra gondol. Pedig a[...]
Hogyan állapítható meg a hőszigetelés ár?
Hőszigetelés árak Tudta, hogy a lakások-házak falain keresztül a nem hőszigetelt házaknál a fűtési energia 40-60 %-a is eltávozhat? Ez[...]
Hogyan lehet a fűtéskorszerűsítés pályázaton résztvenni?
Fűtéskorszerűsítés pályázat magánszemélyeknek A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva elmondta, érdemes tudni, hogy már a jövő[...]

Hívj minket most: +36 (30) 919 3716

Projectdoctor Kft. - Hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, társasház felújítás, társasház kazáncsere 2021