Társasház kazáncsere Budapest

 

2016 Július 1-től csak kondenzációs kazánok szerelhetőek fel - áll a kazáncsere rendeletben. Ez az úniós rendelet  az Európai Unió összes tagországában automatikusan életbe lépett, és az a célja, hogy az energiatakarékosság mellett biztonságosabbá tegye a kazánhasználatot.

Jól lehet, a hazai szabályozás miatt ma már jószerével csak kondenzációs kazánokat lehet üzembe állítani, a társasházak számára a gyűjtőkémények szükséges átalakítása komoly problémát - és ami fontosabb: költségeket jelenthet.

A kazánrendelet elsődleges célja az energiahatékonyság növelése, illetve a fogyasztók hatékonyabb és környezetkímélőbb fűtőberendezéseire való átszokás ösztönzése. A társasház kazáncsere azonban nem csak költséges, de a szükséges kéményfelújítás és a lakók egymásrautaltsága miatt is nehézséget jelent. Mivel egy gyűjtőkéménybe nem vezethető be kondenzációs és nem kondenzációs készülék, a társasházak kazáncseréjéhez és az ahhoz szükséges kéményfelújításhoz a teljes lakóközösség részvétele, illetve beleegyezése szükséges.Kivételt jelentenek a gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházak, ugyanis a gyűjtőkémények átalakítása olyan súlyos költségeket róna az ott lakókra, amelyet nem akarnak rájuk áthárítani - áll az Energiahatékonysági Intézet rendeletében.

Magyarországon az elmúlt egy évben többször is kaptak haladékot a lakástulajdonosok, hogy lecseréljék hagyományos vagy turbós készüléküket. Előbb 2015. szeptember 26-a, majd 2016. július 1-je volt az a legkésőbbi időpont, ami után az elromlott korábbi kazánok helyett még régi típusút vásárolhattak, mielőtt kivonnák ezeket a forgalomból. A legutóbbi változtatás szerint a társasházban/lakásszövetkezetben élőknek készülékcsere esetén 2018-ig nem kötelező kondenzációs kazánra váltaniuk, ha 10 kW-os vagy az alatti fűtőkészülékekre és a 30 kW névleges teljesítményű vagy az alatti kombi kazánokat használnak, amelyek gyűjtőkéményhez csatlakoznak.

kondenzációs kazán nem a lakótérből kapja az égéshez szükséges levegőt, így alkalmazásával a szén-monoxid-mérgezés is kivédhető, tehát teljesen környezetbarát megoldásról beszélhetünk ekkor. Társasház kazáncsere pályázat, fűtéskorszerűsítés, társasház felújítás, társasház kazáncsere Budapest szolgáltatás.


Tudjon meg többet a kondenzációs kazánokról, melyek sokkal takarékosabbak és környezetkímélőbbek, mint a hagyományos berendezések! A társasház kazáncsere szolgáltatást bízza mindig profikra. Társasház kazáncsere Budapest és természetesen országosan is!


Társasház kazáncsere 

Legutóbbi cikkeink

Tekintse meg cikkeinket
Vegye fel velünk a kapcsolatot!