Hőszigetelés árak

Tudta, hogy a lakások-házak falain keresztül a nem hőszigetelt házaknál a fűtési energia 40-60 %-a is eltávozhat?

Ez annak tudható be, hogy nincs megfelelő hőszigetelés technológia alkalmazva a lakóházak energiaveszteségének csökkentése érdekében, valamint ez függ a falszerkezetek vastagságától is. Egyéb problémákat is okoz az alacsony szigetelőképességű falazat falszigetelés nélkül, hiszen megjelenhet a penészedés a hőhidaknál, amely a beltéri falfelületeken látható.

Ennek következtében a hideg falak miatt csökken a hőérzetünk, nyáron pedig a falak tárolják a hőt. A hőveszteség csökkentése érdekében tehát, ezért van szükség a lakótelepi lakások, társasházak, családi házak hőszigetelésére.

A homlokzati hőszigetelésekre, és az energiatakarékos lakóházak kialakítására – az energiaárak folyamatos emelkedése miatt nőtt meg az emberek igénye. A mai modern lakóházaknak manapság már rendelkezniük kell korszerű homlokzati hőszigeteléssel, és ezek a hőszigetelő rendszerek utólag is kivitelezhetőek a régebbi típusú épületek esetében is.

Hőszigetelési rendszerek az energiatakarékosság jegyében

Laikusként is tudni érdemes, hogy a hideg energia háromszor annyiba kerül, mint a meleg energia – ugyanis egy példával szemléltetve – annak érdekében, hogy nyáron a lakásunk hőmérsékletét 1 fokkal csökkentsük, háromszor annyit kell fizetnünk, mint akkor, amikor télen egy fokkal növeljük azt. Ebből az következik, hogy a klímával rendelkezőknek is megéri a hőszigetelésbe fektetni.

A szóban forgó hőszigetelő rendszerek lehetnek nagy hőszigetelő képességű polisztirol, vagy kőzetgyapot táblák, melyekhez jön a
kőzetgyapot ragasztó, a nagy húzószilárdságú üvegszövet háló, dűbelek, élvédők, kezdőszegélyek, egyéb kiegészítők, valamint
a különböző színárnyalatban kapható finom vakolatok.

A pontos árajánlat elkészítése

Ehhez szüksége van a kivitelező cégnek a homlokzat műszaki paramétereinek a pontos felmérésére, és mivel minden ház, és annak homlokzata egyedi, éppen ezért a hőszigetelés ár csak ezek után állapítható meg.

Ekkor a műszaki szakember felméri a falfelületeket, a ház kerületét, az ajtókat, ablakokat, illetve éleket, és hogy milyen m2 vastagságú lábazatra van szükség a munka elvégzéséhez.