Fűtéskorszerűsítés pályázat magánszemélyeknek

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva elmondta, érdemes tudni, hogy már a jövő évtől – tehát 2018 elejétől – nagy számban jelennek meg uniós pályázati kiírások, miután a magyar operatív programok többsége várhatóan még ebben az évben megkapja a szakmai jóváhagyást az EB-től, vagyis az Európai Bizottságtól.

Egy átlagembernek ezzel kapcsolatban azt kell tudnia, hogy az állam a lakásfelújításokat különféle pályázatokkal segíti. Ilyen pályázat lehet például a fűtéskorszerűsítés pályázat, a nyílászáró csere (ablak, ajtó) pályázat, a tetőfedőknek kiírt pályázat, illetve a nagy háztartási gépek cseréjére vonatkozó pályázati kiírás is.

Tehát egy családi ház, vagy lakótelepi lakás felújítása, korszerűsítése előtt azt tanácsoljuk nézze meg, hogy éppen milyen aktuális pályázatokon vehet részt magánszemélyként itt.

A fűtéskorszerűsítés pályázathoz kitöltő segédlet is elérhető

A fenti linkre kattinva a pályázatok beküldéséhez szükséges dokumentumokat egy a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet által kibocsátott segédlet alapján tölthetik ki a pályázók, az Otthon Melege Program, és a fűtési rendszer korszerűsítésének támogatása alprogramra vonatkozólag.
Gázkazánok, és konvektorok cseréje

Ezzel kapcsolatban azt kell megemlítenünk, hogy 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium lakóépületek fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére, illetve a társasház kazáncsere programra.

Ennek az alprogramnak az a célja, hogy támogassa a lakóépületekben, illetve társasházi lakásokban található elavult, és a környezetre ártalmas gázkazánok, és gázkonvektorok cseréjét.

A fűtőberendezések cseréje mellett a már meglévő fűtési rendszerek korszerűsítéséhez, így a radiátorok cseréjéhez, vagy pl. a kémény átépítéséhez is igényelhető vissza nem térítendő támogatás, de csak azoknak, akik megfelelnek a pályázatban leírt feltételeknek.